Karate Dojo Machelen:

Waar "karate" staat voor lege hand,

"Dojo" waar wij onze sport beoefenen,

"Machelen" onze gemeente met zijn eigen karateclub.


Onze karateclub telt ondertussen meer dan 50 actieve leden.

Kinderen vanaf 7 jaar, jongeren vanaf 12 jaar en jong volwassenen en volwassenen die met veel enthousiasme deze sport beoefenen en allen met een doel “ooit zal ik de trotse bezitter van een zwarte gordel zijn”.

Streven naar de perfectie, strijden voor een gouden medaille tijdens een wedstrijd, je grenzen fysiek en mentaal leren verleggen, … wij begeleiden je graag tijdens de verschillende disciplines in deze gevechtsport.


Meer dan 30 jaar beoefenen wij Wado-Ryu Karate.

Wado-Ryu is een karatestijl en betekent letterlijk de weg van de vrede en is ontwikkeld door Hironori Ohtsuka. Wado kenmerkt zich door de directheid van de bewegingen, met name het ontwijken van de tegenstander zelf (taisabaki), "het er niet zijn" is een duidelijk kenmerk van wado.

Ook tijdens kata's zijn alle overbodige bewegingen achterwege gelaten die enkel voor show zijn, maar geen directe toevoeging geven op de beweging zelf. Een ander kenmerk van de wado-ryu stijl is dat veel weringen, verdediging en aanvalstechnieken hoog (jodan) worden gegeven, in tegenstelling tot bijvoorbeeld shotokan.


In onze club is het de bedoeling om onze leden te vormen tot volwaardige karateka's. Alle trainingen worden gegeven in een gemoedelijke sfeer en toch met de nodige discipline en respect voor elkaar. Alle lessen gebeuren onder begeleiding van ervaren lesgevers met de nodige kwalificaties.

Heb je interesse om deel uit te maken van onze vereniging twijfel dan niet langer.

Wij nodigen u graag uit om onze passie te delen.

 

Met sportieve groeten,

 

Sensei Hendrik en Sensei Johan

 

 

© 2024 Karate Dojo Machelen
Back to Top